dimarts, 13 de desembre del 2016

Museus de la ciutat de Girona

Museus de la ciutat de Girona

Actualment a la ciutat de Girona hi ha una oferta bastant àmplia pel que fa a la xarxa de museus de la ciutat. Així, hi ha actualment un total de sis (6) museus visitables: 

a) El Museu d'Història de la Ciutat, el qual està ubicat al carrer de la Força, a un antic edifici que havia estat successivament convent de frares caputxins i institut de batxillerat, i que conté des de restes d'època romana i medieval, com el mosaic de la cursa de quàdrigues de la torre de Bell-Lloc, d'època contemporània, sobretot amb important material relacionat amb la revolució industrial i noves fonts energètiques a partir del segle XIX fins a l'actualitat.

b) El Museu d'Art es troba al'antic palau episcopal, d'estil renaixentista, adossat a la catedral de la ciutat, a la plaça dels Apòstols. És el segon museu d'art més gran de tot Catalunya, amb importants obres pictòriques i escultòriques de les edats medieval, moderna i contemporània.

c) El Museu Diocesà resta ubicat a dins del complex de la catedral de Girona, amb importants obres d'art sacre, la més important de les quals és El tapís de la creació.

d) El Museu Arqueològic es troba a l'interior de l'església de Sant Pere de Galligants; a la planta baixa hi ha importants obres escultòriques d'època imperial romana i de l'alta edat mitjana, com alguns sarcòfags funeraris; a la planta alta hi ha importants restes prehistòriques.

e) El Museu dels Jueus resta ubicat a l'antic call jueu de la ciutat, amb importants obres artístiques i sarcòfags funeraris amb inscripcions hebrees.

f) El Museu del Cinema es compon de la col·lecció privada de Tomàs Mallol, comprada per l'Ajuntament de Girona, sobre peces de l'origen del cinema, i ocupa l'antic edifici del Servei d'Aigua, al carrer Perill, al barri del Mercadal.


Tapís de la Creació, del Museu Diocesà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada